phone logo 1 : 210-9344300    EMAIL IMAGE blue email icon button 10339003: epilegoprotypo.edu@gmail.com   Information icon4.svg Φροντιστήρια

                                                                                                                    Μελίσσια, Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 13-15 στο Εμπορικό κέντρο "Πύργος Μελισσίων", 210-9344300

Ν.Σμύρνη-Αθήνα, Κράτητος 49,Τηλ.210-9344300

                           Ν.Φιλοθέη (Περιοχή Γηροκομείο), Ζαλίκη 5 & Βαρίκα ,Τηλ.210-6985924

                                                                                                                                           

  • rsz eksofylla ΜΑΘ
  • collageΤεστ Διαγωνίσματα
  • rsz ΚΑΤ eksofylla 1 4
  • rsz epilegopractise
  • collageSCAT

Έναρξη νέων τμημάτων

Καθημερινές: από Δευτέρα 30/09/19

Σάββατα: από Σάββατο 05/10/19

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 210 - 9344300 ή στο epilegoprotypo.edu@gmail.com

Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων

Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων ΑναργύρωνΤο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων (Π.Γ.Α.Α.) ιδρύθηκε και λειτουργεί από το σχολικό έτος 1980-81 ως Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, από το 1985-86 ως Πειραματικό Γυμνάσιο Αγ. Αναργύρων και από το 2011-12 ως Πρότυπο Πειραματικό Πειραματικό Γυμνάσιο. Συστεγάζεται με το 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων. Το σχολείο διαθέτει έξι (6) αίθουσες πλήρως εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες και projectors, καθώς και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Χημείας.

Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών

Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου ΑθηνώνΤο ΠΣΠΑ αποτελεί την υλοποίηση της πρότασης που διατύπωσε το 1925 ο καθηγητής της Παιδαγωγικής Νικόλαος Εξαρχόπουλος για ίδρυση πειραματικού σχολείου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ιδρύθηκε το 1929 με τον Νόμο 4376 «Περί ιδρύσεως Πειραματικών σχολείων εν τοις Πανεπιστημίοις Αθηνών και Θεσσαλονίκης», με σκοπό τη θεωρητική και πρακτική παιδαγωγική μόρφωση των καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης, την προαγωγή της Παιδαγωγικής επιστήμης και την πρακτική παιδαγωγική κατάρτιση των μετεκπαιδευόμενων στο Πανεπιστήμιο δημοδιδασκάλων.

1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας

Η Ίδρυση του Σχολείου (1829)

1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο ΑθήναςΤο σημερινό 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών έχει μια βαρύτιμη προίκα: συνδέεται ιστορικά με το πρώτο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτούργησε στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος και δημιουργήθηκε από τον Ιωάννη Καποδίστρια. Το σχολείο αυτό, στην πρώτη του μορφή, ονομάστηκε Κεντρικό Σχολείο και ιδρύθηκε το 1829 στην Αίγινα, που ήταν τότε προσωρινή έδρα του Καποδίστρια και πρωτεύουσα του υπό διαμόρφωση ελληνικού κράτους. Σκοπός του ήταν να εκπαιδεύσει τους νέους που επρόκειτο να συνεχίσουν με ανώτερες σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Όμως, μετά από τη δολοφονία του Καποδίστρια το 1831, το σχολείο αποδυναμώθηκε και ο αριθμός των μαθητών του μειώθηκε αισθητά. Έτσι, το 1834 αποφασίστηκε η μεταφορά του στην Αθήνα, που έγινε η νέα πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Πειραιά

Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο - Λύκειο ΠειραιάΙδρύθηκε κατόπιν ενεργειών του τότε Δ/ντη του Ζαννείου Ορφανοτροφείου Γεωρ.Οικονόμου με τη θερμή υποστήριξη της Υ.Μ.Σ του Υπουργείου Παιδείας Νίκης Δενδρινού-Αντωνάκη, την πρόταση των οποίων απεδέχθη και πρόθυμα υπεστήριξε ο τότε Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας το 1956 σαν παράρτημα του Γ'Γυμνασίου Αρρένων Πειραιώς , το οποίο διήθυνε ο μαθηματικός Γυμνασιάρχης Φιλάρετος , στο Ζάννειο Ορφανοτροφείο σε κτήριο του οποίου και σήμερα με ενοίκιο ,στεγάζεται .Λειτούργησε το πρώτων από 1/10/1956 με την Α'τάξη και με 33 μαθητές , όλους τροφίμους του Ζάννειου Ορφανοτροφείου . Σκοπός της ιδρύσεως του ήταν, αφ'ενός μεν ο πειραματισμός συνδυασμού της γενικής και τεχνικής παιδείας στη μέση Εκπαίδευση , αφ'ετέρου δε η μόρφωση και επαγγελματική κατάρτηση των τροφίμων του οποίου οι απόφοιτοι του Δημοτικού σχολείου αποτελούσαν τους πρώτους μαθητές . Έτσι λειτούργησε αρχικά σαν τριτάξιο προεφηβικό Γυμνάσιο με το όνομα «Ζάννειο Πειραματικόν Επαγγελματικό Προγυμνάσιον » .Τα διδασκόμενα μαθήματα ήταν αυτά που εδιδάσκοντο στα Γυμνάσια, αυξημένες ώρες Μαθηματικών και Φυσικών , ενώ παράλληλα προστέθηκαν και τα μαθήματα Βιομηχανικές Τέχνες , Λογιστικά ,Εργατική Αγωγή , Σχέδιο, Ασφάλεια στην εργασία , εφαρμογές στο Ξυλουργείο και το Μηχανουργείο , Κοινωνική Αγωγή , Ηλεκτροτεχνία, οπότε δημιουργήθηκαν και τα πρώτα εργαστήρια.

Ράλλεια Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία

Του τ. Διευθυντή των Ραλλείων Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, Μιχαήλ Περβολαράκη

Ράλλεια Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία19ος αιώνας. Η όψη του Πειραιά αλλάζει. Ο πληθυσμός αυξάνεται και φτάνει το 1855 στους 6.000 κατοίκους. Η ανάγκη για τη δημιουργία νέων σχολείων είναι έντονη. Ο Δήμος όμως δεν μπορεί να ανταποκριθεί γιατί το κόστος της συντήρησης και της λειτουργίας των ήδη υπαρχόντων σχολείων είναι δυσβάστακτο. Στρέφονται λοιπόν προς αναζήτηση χρημάτων από τους πλούσιους Έλληνες του εσωτερικού και του εξωτερικού.

1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών "Γεννάδειο"

Η ιστορία του σχολείου μας

1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών ΓεννάδειοΗ πορεία του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου / Λυκείου μέσα στο χρόνο ξεκινά το 1829, όταν ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας ιδρύει στην Αίγινα, την τότε πρωτεύουσα του νεοδημιουργημένου ελληνικού κράτους, το Κεντρικό Σχολείο. Μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια (1831) η λειτουργία του Κεντρικού ατονεί και το 1834 αποφασίζεται η μεταφορά του στην καινούργια πρωτεύουσα του κράτους, την Αθήνα. Εδώ στεγάζεται προσωρινά στην Oικία Κλεάνθους, στους πρόποδες της Ακρόπολης.

Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου ΑιγαίουΜε την ανατολή του 19ου αιώνα το νησί της Λέσβου ανακάμπτει οικονομικά, ενώ οι αλλαγές που συντελούνται, έστω και με αργό ρυθμό, στο νομοθετικό και οικονομικό τομέα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την έξοδο του τόπου από τον οικονομικό και πνευματικό λήθαργο που ως τότε βρισκόταν.

Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών

Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο ΠατρώνΗ απόφαση των εκτελεστών της από 15.10.1925 ιδιόγραφης διαθήκης του Πελοπίδα Αγγελή Σταθακόπουλου στις 24.8.1971 για τη διάθεση του αγροτεμαχίου (οικοπέδου) εκτάσεως άνω των εννέα στρεμμάτων στην περιοχή «Άγιος Γεώργιος Λάγγουρα Πατρών», όπου βρίσκεται το σημερινό σχολικό συγκρότημα, προκειμένου να ανεγερθεί το πρώτο Πρότυπο Σχολείο στην Πάτρα υπήρξε αποτέλεσμα κυρίως της διαπίστωσης της αδυναμίας του Δήμου Πατρέων, ως αποδέκτη της περιουσίας του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, να προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία Ορφανοτροφείου Αρρένων στο χώρο αυτό, όπως ήταν η αρχική επιθυμία του διαθέτη, αλλά και στην ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας Πρότυπου Γυμνασίου στην Πάτρα. Έτσι με τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Εθνικών Κληροδοτημάτων το οικόπεδο αποσπάστηκε από το λοιπό κληροδότημα Σταθακόπουλου και παραχωρήθηκε, περί τα τέλη του 1971, στο Υπουργείο Παιδείας με σκοπό την ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος με δαπάνη του Δημοσίου, όπου θα στεγαζόταν και θα λειτουργούσε το εξατάξιο τότε «Πρότυπον 2ον Γυμνάσιον Αρρένων Πατρών»[1], στο οποίο μάλιστα θα έπρεπε να δοθεί το όνομα του αδερφού του διαθέτη «Νικολάου Αγγελή Σταθακοπούλου»[2].

Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης

Ίδρυση

Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου ΚρήτηςΤο σχολείο ιδρύθηκε το 1997, με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Κρήτης (Πρ. Συγκλήτου 98/6-12-96) με σκοπό "την προαγωγή της παιδαγωγικής έρευνας, την πειραματική εφαρμογή καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την πρακτική άσκηση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης", με την επωνυμία "Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης" και λειτούργησε ως τέτοιο, μέχρι το 2011.

1ο Πειραματικό Δημοτικό Ρόδου

epilegoprotypo28Η ιστορία του σχολείου μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου, η οποία υπήρξε για σαράντα σχεδόν χρόνια το μοναδικό ίδρυμα ανωτέρου επιπέδου στα Δωδεκάνησα. Μετά την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου, η Ελληνική Στρατιωτική Διοίκηση υπό το ναύαρχο Περικλή Ιωαννίδη μερίμνησε για την ίδρυση της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου και των Προτύπων Δημοτικών Σχολείων, ένός εξαταξίου με 30 μαθητές και ενός μονοθεσίου στους χώρους του κτιρίου που λεγόταν « Instituto Magistrale», έργο του αρχιτέκτονα Florestano Fausto, στενού συνεργάτη του Ιταλού Διοικητή Mario Lago. Το οικοδόμημα, συνολικού εμβαδού 5.216 τ.μ, ολοκληρώθηκε το έτος 1926 και κατά τη διάρκεια της ιταλικής κατοχής στέγασε το Βασιλικό Σχολείο Αρρένων. Αποτελεί ένα από τα δεκάδες κτίσματα ιταλικής αρχιτεκτονικής με τα οποία το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας οικοδόμησε το σύγχρονο κέντρο της πόλης της Ρόδου, το σημερινό Μανδράκι, δίνοντας μια τελείως διαφορετική αρχιτεκτονική χροιά από τα παραδοσιακά «Μαράσια», τις παλιές συνοικίες της Ρόδου.

1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο ΘεσσαλονίκηςΤο οικόπεδο του αρχικού κτιρίου, αγοράστηκε το 1928 από τη Γαλλική Λαϊκή Αποστολή. Το κτίριο ολοκληρώθηκε το 1939. Χρησιμοποιήθηκε για διάφορους σκοπούς μέχρι το 1958, όπως Παρθεναγωγείο της Γαλλικής Λαϊκής Αποστολής, Υπηρεσία Ξένων, Επιτελείο της στρατιάς της Καβάλας, στρατιωτικό νοσοκομείο κ.α.

2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

2ο Πρότυπο Γυμνάσιο ΘεσσαλονίκηςΤο σχολείο λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 1982-83 σύμφωνα με το υπ' αριθμ. ΦΕΚ 648/16-10-81/Τ. Β'. Σύμφωνα με το παραπάνω ΦΕΚ το 31ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης μετατράπηκε από το σχολ. έτος 1982-83 σε 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης της ΙΓ' ΑΕΠ Μ/Ε.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Το Πειραματικό Σχολείο (Γυμνάσιο - Λύκειο) προέρχεται από τη μετατροπή του Πρότυπου Γυμνασίου και Λυκείου σε Πειραματικό (1566/1985 και Δ4/484/18-6-1986). Σημειωτέον ότι το Πρότυπο Γυμνάσιο και Λύκειο κτίστηκαν στο κτήμα ιδιοκτησίας κληροδοτήματος Πελοπίδα Σταθακοπούλου προς το Σχολικό Ταμείο Προτύπου Γυμνασίου Πατρών και της οικείας Σχολικής Εφορίας (ΦΕΚ 665/01-07-1974).

Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης

Ίδρυση

Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου ΚρήτηςΤο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης (ΦΕΚ 204/6-9-1980). Αρχικά λειτούργησε ως Πρότυπο Μικτό Γυμνάσιο και από το 1988 ως Πειραματικό Σχολείο Δ/θμιας Εκπ/σης (ΦΕΚ 427/27-9-1988).

Αρχές λειτουργίας του σχολείου μας

Το Σχολείο με βάση τους σκοπούς που καθορίζουν οι διαχρονικές Παιδαγωγικές Αρχές, οι σύγχρονες διεθνείς αντιλήψεις των Επιστημών της Αγωγής, η Ελληνική Νομοθεσία και τα Αναλυτικά Προγράμματα του ΥΠΕΠΘ, προετοιμάζει τους μαθητές του ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν σωστά τις απαιτήσεις της ζωής σε όλους τους τομείς. Φροντίζει να διαμορφώνει προσωπικότητες με ήθος και δημοκρατική αντίληψη. Παράλληλα προσπαθεί να αναπτύξει τις ιδιαίτερες κλίσεις και δεξιότητες κάθε μαθητή για να τον καταστήσει ικανό για μια ομαλή κοινωνική προσαρμογή και ευτυχισμένη ζωή. Με την ιδιαίτερη φύση του ως Πειραματικό, το Σχολείο είναι ανοικτό σε κάθε - θεσμικά και επίσημα διατυπωμένη - νέα πρόταση σε ό,τι αφορά Αναλυτικά Προγράμματα, παιδαγωγικές μεθόδους και τρόπους διδασκαλίας.

Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης

Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου ΚρήτηςΤο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς δημιουργεί την παράδοσή του στην εκπαιδευτική κοινότητα, συμβάλλει με τους στόχους που θέτει ως θεσμός, στη διαμόρφωση μιας σχολικής κουλτούρας που οφείλει να είναι ανοικτή στην ανάδειξη της συλλογικότητας, ως δομικό στοιχείο της σχολικής ζωής, στην εισαγωγή της δημιουργικότητας στην καθημερινότητα της σχολικής πράξης και στην επιστημονική, παιδαγωγική καινοτομία.

2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας

2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας

Διεύθυνση: Τσόχα 43 και Φιλήμονος 38, γήπεδο του Παναθηναϊκού - Λεωφ. Αλεξάνδρας.
Τηλέφωνα : 210 64 65 673 (Γραμματεία), 210 64 26 584 (Διεύθυνση).
Ώρες λειτουργίας: 8:15 πμ έως 13:55 (πρωινό)

Ιστοσελίδα