Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

SCAT - Τεστ Μαθηματικών

(Ενδιάμεσου - Προχωρημένου Επιπέδου)

016Το βιβλίο "SCAT Τεστ στα Μαθηματικά Ενδιάμεσου - Προχωρημένου Επιπέδου" εξασκεί τους μαθητές έτσι ώστε να εξοικειωθούν με τις ποσοτικές ασκήσεις των SCAT Tests.

Χρησιμοποιώντας το, οι μαθητές μπορούν να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους και να αναπτύξουν τεχνικές επίλυσης προβλημάτων που θα τους οδηγήσουν τελικά σε μία θετική εξέλιξη του τεστ.

Το συγκεκριμένο βιβλίο περιέχει 8 τεστ των 50 ερωτήσεων ανά τεστ, 4 τεστ Ενδιάμεσου Επιπέδου (Intermediate Level) και 4 Προχωρημένου Επιπέδου (Advanced Level).

Αναπτύσσονται δεξιότητες οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον μαθητή να πετύχει σε τέτοιου είδους τεστ υψηλά σκορ, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι του δίνει τη δυνατότητα να δει τα Μαθηματικά με μια άλλη οπτική που δεν του παρέχει το σχολικό περιβάλλον.

Τι είναι το τεστ SCAT (School and College Ability Test);

Το τεστ σχεδιάστηκε από το CenterforTalentedYouth του Πανεπιστημίου του JohnsHopkins και διενεργείται στην Ελλάδα από το CTY Greece του AnatoliaCollege.

Το CenterforTalentedYouth (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά) ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επιτρέποντας στους πιο ικανούς και δραστήριους μαθητές, να ανακαλύψουν τις ακαδημαϊκές τους δυνατότητες και να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους.

Το CTY Greece στοχεύει:

  • Να εντοπίσει καταρχάς ακαδημαϊκά ταλαντούχους μαθητές με τη βοήθεια ειδικών εξετάσεων.
  • Στη συνέχεια, αναπτύσσει το ταλέντο τους μέσω μαθημάτων που έχουν δοκιμαστεί στον χρόνο και είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους, αποτελούν μία πρόκληση, εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και τους μεταμορφώνουν.

Στο SCAT Test διακρίνονται τρία επίπεδα:

  • Elementary (Β΄ και Γ΄ Δημοτικού),
  • Intermediate (Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού) και
  • Advanced (ΣΤ΄ Δημοτικού - Γ' Γυμνασίου).

Η εξέταση περιλαμβανει δύο ενότητες και διαρκεί περίπου 60 λεπτά συνολικά.

  • Στην ενότητα της Γλώσσας εξετάζεται σε ποιον βαθμό ο μαθητής κατανοεί τη σημασία των λέξεων και τη λογική της Γλώσσας. Τα θέματα της Γλώσσας είναι πολλαπλής επιλογής και βασίζονται σε αναλογίες. Ζητούν από τον μαθητή να επιλέξει το πιο ταιριαστό ζεύγος λέξεων που αποτελεί μια αναλογία αντίστοιχη με αυτή της εκφώνησης. Συχνά μπορεί να μοιάζουν ταιριαστές περισσότερες απαντήσεις, αλλά σωστή θεωρείται η πλησιέστερη σημασιολογικά αναλογία.
  • Στην ενότητα των Μαθηματικών εξετάζεται σε ποιον βαθμό ο μαθητής κατανοεί τις θεμελιώδεις λειτουργίες των αριθμών. Τα θέματα των Μαθηματικών είναι συγκρίσεις πολλαπλής επιλογής, που απαιτούν από τον μαθητή να εξετάσει δύο μαθηματικές ποσότητες και να καθορίσει ποια είναι μεγαλύτερη ή αν είναι ίσες μεταξύ τους ή να αποφασίσει ότι δεν μπορεί να κρίνει με βάση τα δεδομένα του θέματος. Τα προβλήματα στοχεύουν να αξιολογήσουν την ικανότητα της μαθηματικής λογικής και έτσι συχνά δεν απαιτούν υπολογισμούς.

Το CΤΥ Greece προσφέρει διαδραστικά εξωσχολικά προγράμματα: Θερινά - Σαββατοκύριακου - Online

Περισσότερες Πληροφορίες: https://www.cty-greece.gr/el

Το κόστος του βιβλίου ανέρχεται στα 48€.

Κεντρική Διάθεση Βιβλίου

Κράτητος 49, Νέα Σμύρνη- Αθήνα, ΤΚ.11745

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 210-9344300

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μεμονωμένα μαθήματα SCAT ή για τους ομίλους SCAT που ήδη διεξάγονται στο Ιδιωτικό Σχολείο "Ευρωπαϊκό Πρότυπο", επικοινωνήστε μαζί μας στο:

Επιλέγω Πρότυπο:

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210-9344300

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ευρωπαϊκό Πρότυπο:

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210-9618626

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γεώργιος Δρακόπουλος,

Επικεφαλής της Εκπαιδευτικής Ομάδας Επιλέγω Πρότυπο,
Εισηγητής Ομίλων SCAT στο Ιδιωτικό Σχολείο "Ευρωπαϊκό Πρότυπο",
Συγγραφέας της σειράς βιβλίων "Επιλέγω Πρότυπο",
Συγγραφέας του βιβλίου "SCAT Test στα Μαθηματικά".

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ

1585
Επιτυχόντες
6
Φροντιστήρια
15
Καθηγητές
20
Τάξεις
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.